Aankoopbegeleiding

Jouw droomwoning aankopen?

Ook elke dag op Funda zoeken naar jouw droomhuis? En zitten alle bezichtigingen al vol zodra je wilt kijken? GRIP Housing maakt het vinden van jouw droomwoning een stuk eenvoudiger.

Waar ben je naar op zoek?

Bij het insturen van dit formulier ga je akkoord met de privacyverklaring.

Aankopen in 3 stappen

1

Maak een gratis zoekopdracht aan

Vul het formulier hieronder in zodat we weten waar je naar op zoek bent.

2

Bezichtig woningen die aan jouw eisen voldoen

Ontvang vrijblijvend uitnodigingen voor bezichtigingen die voldoen aan jouw eisen.

3

Betaal pas na een succesvolle transactie

Je betaalt pas als we tot een succesvolle transactie komen.

Tarieven aankoopbegeleiding

Bij het aankopen van een woning komen veel zaken kijken. GRIP Housing wil echter dat jij je daar geen zorgen om hoeft te maken. Daarom ontzorgen we je in het gehele proces.

Wij zijn ervan overtuigd dat je de kosten die je maakt om ons in te schakelen ruimschoots terugverdient, omdat je gebruik maakt van onze kunde en ons netwerk. Daarnaast werken wij op basis van no cure, no pay: meer zekerheid kunnen we je niet bieden.

  • Aankoopcourtage
    €2.895
    Tarief incl. 21% btw

Dit doen we allemaal voor je!

Onze werkwijze

Zo helpt GRIP Housing je met het aankopen van jouw woning in 7 stappen!

1

Persoonlijk gesprek

Om te weten te komen of wij je kunnen helpen met je zoektocht, gaan we in een persoonlijk gesprek in op je woonwensen voor de toekomst.

Wil je in een rustige omgeving wonen in het groen, dicht bij scholen of juist lekker dichtbij de drukte van de stad? Heb je geen auto en vind je het belangrijk dat openbaar vervoer binnen handbereik ligt of heb je voldoende aan een parkeerplek bij je huis? Een lekker grote tuin of is een balkon voldoende? Wij zoeken voor jou het best mogelijke en dat is in deze tijd een uitdaging.

Maar wij helpen je hier heel graag bij. De aanschaf van een woning is té bepalend voor je toekomst om je niet goed, eerlijk en kundig te laten begeleiden.

2

Afspraken maken

Heb je ervoor gekozen met ons in zee te gaan, dan stellen we een OTD op, een opdracht tot dienstverlening.

Hierin staat onder welke condities de aankoop gaat plaatsvinden maar ook wat de begeleiding kost.

3

Deskundige hulp

Heb je een woning op het oog, dan starten we met een woninganalyse.

We doen onderzoek naar de woning zelf, de historie, eventueel uitgevoerde verbouwingen, het onderhoud, de samenstelling van de buurt maar ook de omgeving. Hoe ligt de woning ten opzichte van faciliteiten in de buurt. En ook, zijn er bouwkundig mogelijkheden voor op-, uit- of aanbouwen?

Op basis van de uitkomsten van ons onderzoek wordt de vraagprijs van de woning vergeleken met soortgelijke woningen die recent verkocht zijn en bepalen we samen of we de volgende stap nemen en of we een bezichtiging in gaan plannen. 

4

Bezichtigen

We maken een bezichtigingsafspraak en gaan met je mee om de woning bouwkundig te beoordelen.

Het enige dat jij hoeft te doen is de woning te beoordelen op sfeer. Is deze woning echt een plek waar je de komende jaren wilt wonen? Wij zijn er namelijk van overtuigd dat als het niet goed voelt, je er niet moet willen wonen. Er komt echt weer een volgende woning.


Vind je het wel wat, dan hebben wij onze oren en ogen al voldoende de kost gegeven, de makelaar vragen gesteld waar jij zelf niet op zou komen. Kortom, op dit moment weten we samen genoeg om te bepalen of we de volgende stap in het proces gaan nemen, een bieding uitbrengen.

5

Bieden

Staan de seinen op groen en heb je besloten een bieding te doen dan begeleiden wij je hiermee.

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek in fase a, aangevuld met data die we als experts ook beschikbaar hebben, bepalen we een biedingsprijs die wij namens jou uitbrengen. Compleet met evt. voorbehouden. Uiteraard is de financiering geregeld zodat dit geen obstakel meer is in deze fase van het proces.

6

Overeenstemming

Heb je overeenstemming bereikt, dan wordt de koopovereenkomst opgesteld door de verkoper.

Deze controleren wij voor je. Klopt alles en zijn gemaakte afspraken goed vastgelegd? Pas als al je vragen beantwoord zijn, onderteken je.

7

Naar de notaris

Als koper heb jij het recht te bepalen met welke notaris je in zee wilt gaan.

Je betaalt tenslotte ook zijn rekening (kosten koper). De communicatie met de notaris doen wij voor je, evenals zorgen dat de paperassen op tijd bij hem aankomen voor een zorgeloos transport. Na het tekenen van de transportakte ontvang je de sleutels van de nieuwe woning uit handen van de verkoper, die op dit moment officieel en juridisch afstand van de woning heeft gedaan.

Gefeliciteerd!

Start nu jouw zoekopdracht

Ontvang geheel vrijblijvend woningen die voldoen aan jouw zoekcriteria

Download de vernieuwde whitepaper

Een huis kopen in de regio Utrecht in 2024, hoe doe je dat?

Laat je gegevens achter en we mailen je onze gratis whitepaper.