Blog

Een bord in de tuin en uw huis is verkocht: verkopen in 4 stappen

Bij het verkopen van een huis komt u voor belangrijke beslissingen te staan. VBO-makelaar GRIP Housing is betrokken, denkt met u mee en geeft passend advies. Dat kan een totaaladvies zijn of de verzorging van enkele deeldiensten. Begeleiding bij de bepaling van de juiste vraagprijs tot het gehele verkoopproces. Of alleen het opstellen van de koopovereenkomst, of plaatsing op de belangrijkste woningsites. U krijgt wat u kiest en betaalt alleen voor wat u krijgt. Zo verwerken wij uw woonwensen, omstandigheden en mogelijkheden in begeleiding op maat, op basis van duidelijke afspraken.

 

 

1. Van verkoopbeslissing naar de juiste vraagprijs

Een bord in de tuin en uw huis is verkocht. Was het maar zo eenvoudig. De deskundige verkoop van een woning vergt een doordachte aanpak en een goede taxatie. Een te hoge vraagprijs leidt tot een veel langere verkoopperiode. Maar kan uiteindelijk ook een aanzienlijk lagere verkoopprijs opleveren. Met kennis van de actuele markt komt VBO-makelaar GRIP Housing tot een realistische vraagprijs waar u profijt van heeft.

Een vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde. Maar ook een vraagprijs waarin zaken als servicekosten, erfpacht, het energielabel en de technische staat van onderhoud en mogelijke gebreken van de woning zijn verwerkt. De potentiële koper heeft namelijk het recht om te weten wat de mogelijke gebreken zijn en hoe het met de energiesituatie is gesteld.

2. Van promotieplan naar een verkoopklaar huis

Nu de vraagprijs staat, is het tijd voor een goed promotieplan. Op basis van een gedegen advies over de in te zetten middelen met de daaraan verbonden kosten, maakt u uiteindelijk de keuze: advertenties in regionale en/of lokale kranten, een fraaie verkoopbrochure, posters en/of een online huizenveiling. Welke woningsites nemen we behalve VBO.nl op in het plan: Funda.nl? Huislijn.nl? VBO-makelaar GRIP Housing beschikt namelijk over de mogelijkheid uw huis breed te koppelen aan diverse woningsites.

U hoeft geen woningstylist te zijn om uw huis verkoopklaar te maken. Maar u kent ze wel, tips voor een kleine metamorfose: een opgeruimd huis met schone ramen, de hond even bij de buren, alle gordijnen open voor een maximale lichtinval, een opgeruimde tuin etc. Maar VBO-makelaar GRIP Housing kan ook een echte metamorfose verzorgen via een professionele stylingadviseur. Ook hier, aan u de keuze.

3. Van bezichtiging naar onderhandeling

De ervaring leert dat potentiële kopers meer vragen stellen als u er niet bij bent. VBO-makelaar GRIP Housing beantwoordt technische vragen en geeft meteen extra informatie. Dat werkt vaak beter omdat de makelaar objectief naar de woning kijkt. Bovendien voelt de ervaren makelaar feilloos aan wanneer een bod in de lucht hangt.

En als dat bod dan komt, dan wordt dat op waarde beoordeeld. De biedingsstrategie is uitvoerig met u besproken. VBO-makelaar GRIP Housing weet precies binnen welke marges moet worden geopereerd om tot het beste eindbod te komen.

4. Van koopovereenkomst naar notaris

Gefeliciteerd! Het laatste bod is geaccepteerd. VBO-makelaar GRIP Housing stelt de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een lijst van zaken die al dan niet tegen betaling achterblijven in de woning. Maar ook ontbindende voorwaarden voor bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud of de uitslag van een bouwkundige keuring kunnen in de koopakte zijn opgenomen.

Eindelijk is het dan zover! De leveringsakte wordt ondertekend bij de notaris. De koper is dan al langs geweest om het huis te inspecteren. U hebt ook deze akte al uitvoerig met uw makelaar doorgenomen. Nu is het een kwestie van de officiële handtekening. De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling; bijvoorbeeld de verrekening van de ozb, waterschapslasten, betaling voor achtergebleven goederen, makelaarskosten en een eventuele aflossing van een lopende hypotheek.

Neem contact op!

Bel me gerust vrijblijvend voor antwoorden op ‘woon’ vragen op 06-12191382 of kijk op www.griphousing.nl. Met veel plezier stuur ik mijn whitepaper toe met de titel ‘een huis kopen in de regio Utrecht’ met vrijblijvend waardevolle tips en adviezen.

Download de vernieuwde whitepaper

Een huis kopen in de regio Utrecht in 2024, hoe doe je dat?

Laat je gegevens achter en we mailen je onze gratis whitepaper.