Blog

Groen, rustig en centraal: de zoektocht van Willy & Frank

Tijdens de verkoop van een woning in IJsselstein, had ik het genoegen om Willy en Frank uit Leimuiden te ontmoeten. Ze waren op zoek naar een nieuwe woning, mede vanwege Franks werk in Papendorp (Utrecht), hun inmiddels volwassen kinderen die in Utrecht en Limburg woonden, en de geluidsoverlast van Schiphol. Ze zochten een huis in een groene, rustigere, maar toch centrale omgeving. Na onze kennismaking vroeg ik hen de GRIP wensenlijst in te vullen, zodat ik beter kon begrijpen wat ze zochten in hun nieuwe woning. Het was duidelijk dat de woning in de regio Utrecht moest liggen, idealiter dicht bij de A2.

Maximaal budget en eerste bezichtigingen

Omdat we nog niet wisten wat hun huis in Leimuiden zou opleveren, stelden we samen een maximaal budget vast. Met dit budget en hun woonwensen in gedachten, begon ik met mijn zoektocht naar een passend huis. Al snel bezichtigden we twee prachtige woningen in IJsselstein, maar geen van beide voelde helemaal goed – en als het niet goed voelt, adviseer ik altijd om niet te kopen.

Zoektocht en ontdekking van Culemborg

Ik zette onze zoektocht voort en na enige tijd keek ik op mijn laptop naar mogelijke woonplaatsen langs de A2. Mijn oog viel op Culemborg, een klein maar gezellig stadje met een prachtige kerk, musea en gezellige terrasjes in het historische centrum.

Het resultaat

Willy, die werkzaam is in de zorg, vond ook passend werk in een van de zes verpleeghuizen in Culemborg. Frank kon makkelijk de A2 op richting zijn werk in Utrecht. De omgeving was perfect voor hen – een prachtige plek om te fietsen en te wandelen. Het huis dat we vonden ligt aan de autoluwe Wenemar van Redichemstraat en beschikt over een A++ energielabel, wat aangeeft dat het extreem energiezuinig is. In dit huis wonen Frank en Willy duurzaam, comfortabel en zeer centraal. De missie was daarmee geslaagd. Frank en Willy, ik wens jullie heel veel woonplezier in jullie nieuwe huis en wil jullie bedanken voor jullie vertrouwen in GRIP Housing.

Download de vernieuwde whitepaper

Een huis kopen in de regio Utrecht in 2024, hoe doe je dat?

Laat je gegevens achter en we mailen je onze gratis whitepaper.