Blog

Hoe leuk is het toch als je…

…een mooie woning mag verkopen en daar dan hele fijne kopers voor vindt? Zoals in dit geval de Jan Hoenlaan 8 in Montfoort. Het verkopen van je huis is een spannende, intieme aangelegenheid. Wildvreemden bezoeken je huis en worden door mij, de verkopend makelaar, door jouw veilige thuis geloodst. En jij als verkoper hebt echt geen idee wie er allemaal in jouw kasten hebben zitten snuffelen.

Bezichtigen

Ik streef ernaar dat potentiële kandidaten goed weten wat ze kopen. Daarom probeer ik kandidaat-kopers zoveel mogelijk informatie te verstrekken tijdens de bezichtiging. Ook mogen ze mij altijd bellen als ze vragen hebben, want er is altijd te weinig tijd voor een goede bezichtiging.

Het is treurig dat je soms maar een kwartier krijgt om een woning te bezichtigen. Hoe kun je een woning in zo’n korte tijd in je opnemen en beoordelen of deze geschikt of niet geschikt is? Met een beetje geluk krijg je een half uur de tijd en zelfs dan buitelen kandidaten over elkaar heen. Zelf vind ik een uur vrij normaal, ook al kost mij dat meer tijd.

Het belang van een persoonlijke aanpak

Het geeft mij als verkopend makelaar de gelegenheid een beeld te vormen van de kandidaten. Zo ook bij het huis aan de Jan Hoenlaan 8 in Montfoort. Tijdens de gesprekken die ik voorafgaand aan de verkoop met de verkopers had, heb ik zoveel mogelijk informatie over de woning verzameld. Met deze informatie kan ik direct antwoorden op technische vragen geven maar ook tips om de woning verder te verduurzamen.

Geen verrassingen achteraf

Als dan blijkt dat er een overeenstemming tussen de partijen is bereikt en het ook nog eens prettig klikt tussen iedereen, ben ik echt tevreden. De overdracht is gebaat bij een goede communicatie tussen koper en verkoper. In dit geval is besloten om een aantal zaken uit de woning over te nemen, wat veel praktische voordelen heeft. Daarnaast is het belangrijk dat er geen juridische geschillen achteraf ontstaan en je dus als makelaar voldoet aan de informatieplicht. Zo kunnen er geen verrassingen achteraf ontstaan die voor beide partijen vervelend zijn.

Ik ben heel blij dat verkopers Roy en Wiep en koper Marjolein blij zijn met de aan/verkoop van deze woning. Beiden maken plannen voor de komende verhuizing en ik wens beide partijen nu al veel woongeluk op hun nieuwe adressen.

Meer weten?

Bel me gerust vrijblijvend voor antwoorden op jouw (aan- of verkoop)‘woon’vragen op 06-12191382. Met veel plezier stuur ik mijn whitepaper toe met de titel ‘een huis kopen in de regio Utrecht’ met vrijblijvend waardevolle tips en adviezen.

Download de vernieuwde whitepaper

Een huis kopen in de regio Utrecht in 2024, hoe doe je dat?

Laat je gegevens achter en we mailen je onze gratis whitepaper.