Blog

Maar wat doe je als aankoopmakelaar dan eigenlijk allemaal voor ons?

Het kopen van een huis, zeker je eerste huis, is een van de belangrijkste stappen in je leven. Het meest geweldig is het moment dat ik je mag bellen om je te vertellen dat jou de woning wordt gegund. Dat hieraan een heel deel van het aankooptraject is voorafgegaan, vergeten de meesten. Zeker nu de woningprijzen de pan uitrijzen, lijkt het uitsparen van een aankoopmakelaar een logische optie.

Maar is dat uiteindelijk wel zo verstandig?

Het zou raar zijn als ik op deze vraag ja zou antwoorden en dat doe ik natuurlijk ook niet. Ik ben er van overtuigd dat een goede aankoopmakelaar van onschatbare waarde is om een huis te bemachtigen. Zeker in deze tijd.

Voordelen aankoopmakelaar

Zo heeft het inzetten van een aankoopmakelaar als groot voordeel dat een verkopend makelaar ziet dat je serieus aan het zoeken bent. Biedingen die worden gedaan namens een aankoopmakelaar worden geacht realistisch te zijn. Verder gaan verkopend makelaars ervan uit dat een aankoopmakelaar kennis van zaken heeft en grondig onderzoek doet naar de woning zodat er achteraf geen onverwachte zaken aan het licht komen.

Aankoopbegeleiding

Ik begeleid je gedurende het gehele aankoopproces. Eerst gaan we samen zitten en bespreken we jullie wensen en verwachtingen. Dan gaan we op zoek en bij het vinden van een mogelijk geschikte woning, verzamel ik alle relevante informatie hierover, doe ik onderzoek naar de bouwkundige staat van de woning maar heb ik ook contact met verstrekkers van hypotheken bijvoorbeeld of regel ik taxaties. Daarbij heb ik beschikking over data waarmee ik prijzen kan vergelijken aan de hand van referentiepanden. Kortom, alles voor het uitbrengen van een verantwoorde bieding zoals die bij jou past.

Waarom ik dat allemaal doe?

Nou, omdat je heel veel geld uit gaat geven. Daarbij gaat het aankoopproces momenteel zo verschrikkelijk snel dat de tijd je inhaalt. Zaak dus om van te voren je huiswerk goed voor elkaar te hebben. Samen stellen we vast wat je wilt, wanneer je dat wilt, waar je dat wilt en hoe je dat wilt. Met als uiteindelijke doel het vergroten van kansen voor de aankoop van een voor jou zo geschikt mogelijke woning.

Netwerk

Je mag hierbij gebruik maken van mensen uit mijn netwerk, met hen heb ik inmiddels al heel veel leuke aankoopsuccessen geboekt. Puur en alleen omdat we het proces en de valkuilen erin, op ons duimpje kennen.

Bel mij gerust op 06-12191382, dan bekijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Download de vernieuwde whitepaper

Een huis kopen in de regio Utrecht in 2024, hoe doe je dat?

Laat je gegevens achter en we mailen je onze gratis whitepaper.