Blog

Verhuizen: gaat dat wel lukken in deze tijd?

Ik vind niets uitdagender dan proberen te kijken wat de mogelijkheden wél kunnen zijn voor het aankopen van een woning. Want ja, er is een enorm woningtekort. En ja, daar houden we allemaal nog wel even last van. Het zoeken en vinden van de juiste woning is lastiger, het gehele proces duurt veel langer en kost veel energie.

En omdat het allemaal langer duurt is de kans groot dat naast het feit dat de rente (die nog steeds niet heel hoog is) stijgt, jouw financiële situatie ook is veranderd. Misschien heb je een relatie gekregen, een nieuwe baan, een leaseauto of misschien wel gezinsuitbreiding gekregen. Allemaal factoren die jouw financiële situatie beïnvloeden. 

 

Tip #1: Laat je financiën voorafgaand aan het gehele aankoopproces goed beoordelen door een erkend financieel adviseur

Ik adviseer iedereen voorafgaand aan de zoektocht altijd zijn of haar financiën te laten checken. Door up-to-date kennis en kunde te delen kan het zomaar zijn dat er ook nog eens (belasting)voordelen voor jouw specifieke situatie gelden. Of wat te denken aan extra financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van je (aan te kopen) woning of het verbouwen ervan?

En dan maar gelijk tip 2:

 

 

Tip #2: laat je begeleiden door een aankoopmakelaar 

Ook als je eerder zonder aankoopmakelaar een huis kocht. De markt is bizar veranderd en ingewikkelder en grilliger geworden. Verkopers verwachten dat je snel toehapt omdat ook zij willen weten waar ze aan toe zijn. Toch adviseer ik om geen bieding te doen op een woning die je niet voldoende hebt gerechercheerd. En dat doet een aankoopmakelaar voor je. Een goede zal je soms zelfs adviseren iets niet te kopen. En nee, deze boodschap brengen als aankoopkandidaten heel erg enthousiast zijn over een woning, dat is niet leuk, maar wel noodzakelijk. 

Verder staat een aankoopmakelaar je gedurende het voor jou zo onbekende aankoopproces altijd bij. Door ook nog eens in directe verbinding te staan met jouw financieel adviseur is de kans veel groter dat je wel een keer met succes kunt toehappen maar belangrijker, dat je een voor jouw situatie zo geschikt mogelijke woning koopt. Een waar je een aantal jaren mee voort kunt en waarvan je de lasten gewoon kunt blijven betalen. Ook als er plotseling een kink in de kabel komt. Daarnaast bespaar je veel geld (en energie) doordat je gebruik maakt van mijn netwerk dat je gedurende het aankoopproces snel kunt inzetten. Ook dat vergroot de uiteindelijke kans tot aankoop van jouw woning, aanmerkelijk.

 

2023 starten met een nieuwe woning?

Ik vind het geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan zo’n belangrijke stap in iemands leven als het kopen of verkopen van een huis, Bel me gerust en vrijblijvend voor meer antwoorden op jouw vragen over mijn aan- maar ook verkoopbegeleiding op +3 16-12 19 13 82 of kijk voor meer info over wat je van mij mag verwachten op www.griphousing.nl. Wie weet spreken we elkaar in het nieuwe jaar. 

Voor nu wens ik je fijne kerstdagen, gezellige dagen rondom de jaarwisseling en een fantastisch 2023 toe waarin jouw eventuele woondromen werkelijkheid worden! 

 

Césanne

Download de vernieuwde whitepaper

Een huis kopen in de regio Utrecht in 2024, hoe doe je dat?

Laat je gegevens achter en we mailen je onze gratis whitepaper.