Blog

Whitepaper: een huis kopen in de regio Utrecht in 2023, hoe doe je dat?​

Ik heb nu al 4 keer in vrij korte tijd meegemaakt dat potentiële huizenkopers hun eigen situatie veel te somber inzien. Dit omdat ze alleen maar negatieve berichten horen dat het momenteel niet te doen is om een huis te kopen. Maar in 3 van deze gevallen zijn we toch tot een deal gekomen, omdat er uiteindelijk meer mogelijk bleek dan men dacht. Op basis hiervan heb ik een whitepaper geschreven. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bieden we inzicht in de kosten, lasten en besparingen en bespreek ik de volgende onderwerpen:

Eigen geld

Het bedrag aan eigen geld dat je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de woningwaarde en bijkomende kosten. Onze whitepaper helpt je bij het inschatten van deze kosten.


Maandlasten

Om een duidelijk beeld te krijgen van je financiële situatie na de aankoop en de maandelijkse uitgaven, geven we een schatting van de maandlasten voor verschillende woningprijzen in de regio Utrecht.

Hypotheekrenteaftrek

We leggen uit hoe de hypotheekrenteaftrek werkt en waarom een rentestijging minder impact heeft dan je wellicht zou denken, dankzij de aftrekbaarheid van de rente.

Kopen vs. huren

Met een rekenvoorbeeld waarin we laten zien waarom kopen voordeliger is dan huren op de lange termijn, mede door waardevermeerdering en vermogensopbouw.

Hoeveel je ongeveer kunt (en wilt) lenen

We tonen aan de hand van een voorbeeld hoe je kunt inschatten hoeveel je ongeveer kunt lenen, gebaseerd op je inkomen en financiële verplichtingen. Met de juiste informatie en voorbereiding is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Download de whitepaper hieronder en ontdek of dit ook voor jou geldt!

Download whitepaper

Een huis kopen in de regio Utrecht - versie 2023

Download de vernieuwde whitepaper

Een huis kopen in de regio Utrecht in 2024, hoe doe je dat?

Laat je gegevens achter en we mailen je onze gratis whitepaper.